Kestopigmentoinnit Turussa

Kauneuspiste Ilona tekee kestopigmentoinnit Kupittaalla pitkällä kokemuksella. Kestopigmentoinnin ideana on korostaa omia piirteitä turvallisella, hygieenisellä menetelmällä.

Varaa aika pigmentointiin

Kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää ja nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja. Kestopigmentointi on myös hyvä ratkaisu tilanteisiin, joissa et voi käyttää meikkiä, kuten harrastaessa liikuntaa, mutta haluat silti näyttää huolitellulta ja edustavalta. Jos koet meikkaamisen hankalaksi tai et voi allergisista tai muista syistä käyttää meikkiä, kestopigmentointi on hyvä vaihtoehto.

Tekniikasta

Kestopigmentointi tehdään väripigmentin avulla. Se pysyy ihossa 1–3 vuotta ihotyypistä riippuen. Kuivaihoisilla kestopigmentointi pysyy yleisesti ottaen kauemmin kuin rasvaisissa ihotyypeissä. Kestopigmentointia voisi kuvailla tekniikaltaan kevyeksi tatuoinniksi. Sitä ei kuitenkaan tehdä yhtä syvälle kuin tavallista tatuointia, vaan väri viedään vain ihon ylempiin kerroksiin. 


Kestopigmentointiin käytetään kertakäyttöisiä steriilejä neuloja ja erityisesti tähän tarkoitukseen valmistettuja väriaineita. Käsittely joudutaan aina tekemään kahdesti, jotta saadaan pysyvämpi lopputulos. Toinen käsittely tehdään noin kuukauden päästä ensimmäisestä käsittelykerrasta, ja se kuuluu yleensä kestopigmentoinnin kokonaishintaan. Heti käsittelyn jälkeen sävyt näyttävät tummemmilta kuin miltä lopputulos tulee myöhemmin näyttämään.

Pigmentointialueet

Kestopigmentointia tehdään kulmiin, silmän- tai huultenrajoihin kasvojen omia piirteitä ja värejä mukaillen. Kestopigmentoinnin sävyt ja muodot käydään aina etukäteen läpi asiakkaan kanssa. Ennen pigmentointia asiakas hyväksyy suunnitelman. Pigmentointi suunnitellaan aina näyttämään mahdollisimman luonnolliselta. Ennen kestopigmentointia käsiteltävä alue puudutetaan pintapuudutusvoiteella.

Kulmien 3D-kestopigmentointi

3D-kulmakarvatekniikalla saat haluamasi luonnollisen ja tyylikkään ilmeen kulmiisi. Näytät huolitellulta vuorokauden jokaisena hetkenä. 3D-kulmakarvatekniikassa kulmat pigmentoidaan kasvoihin ns. karva kerrallaan, ja tällöin lopputulos on erittäin luonnollinen!

Kotihoito-ohjeet

Hoitoaika on noin viikko (4–7 pv) riippuen tietysti pigmentoidusta alueesta. Pigmentoidulle alueelle muodostuu ”rupikerros” jo muutaman tunnin kuluttua pigmentoinnista. Aluetta on hoidettava siihen kuuluvalla hoitovoiteella (Bepanthen, Bevita R) tarvittaessa (noin 3–5 kertaa/pv, silmänrajat 1–3 kertaa/pv), kuitenkin aina, kun alue tuntuu kiristävältä tai kuivalta.


”Rupea” ei saa missään vaiheessa repiä tai raapia, koska silloin on vaarana, että ruven mukana lähtee myös väri pois. Pigmentointialuetta ei saa puhdistaa millään muulla kuin vedellä niin kauan kunnes ”rupi” on lähtenyt, eikä alueelle saa käyttää meikkiä tai ihonhoitoaineita.


Pigmentoinnin jälkeen on vältettävä noin viikon ajan:

  • auringonottoa ja solariumia

  • hikoilua aiheuttavaa urheilua

  • saunomista ja uimista.

Muista suojata pigmentointisi aurinkosuojalla (kerroin 50 tai suurempi), näin väri pysyy pidempään hyvänä. 


Mikäli sinulla tulee mitään kysyttävää, ota yhteys hoitajaan, joka teki pigmentointisi.

Kestopigmentoinnin poisto

Kestopigmentointeja voidaan poistaa vihdoinkin erittäin tehokkaasti!

Miksi kemiallinen poisto on tehokkaampi kuin laser?

Laserilla ei voida poistaa pigmentointia kokonaan, sillä tietyt värisävyt (punainen, vihreä ja valkoinen) eivät poistu vaan jättävät poistettavat värit lopulta harmaiksi. Pigmentointiväreissä on mukana aina monia värisävyjä, vaikka väri olisi ruskea, musta tai punainen.

Laser ei auta pigmentoinnissa ihoon syntyneen arven/trauman paranemista, vaan arpeuttaa ihoa lisää poistamalla ihosta nesteen polttamalla ja tekemällä ns. palovamman.

Kemiallisen poiston edut:

Hinta on huomattavasti edullisempi kuin laserissa (180 € 1. krt, seuraavat kerrat 90 €).

Poistettavasta alueesta saadaan "nostettua ylös" myös värisävyt, joihin laser ei tehoa.

Poistamisesta aiheutuva kipu vaihtelee ihmisestä riippuen. Poisto ei kestä ajallisesti kuin 10–20 minuuttia, eikä kipu ole missään nimessä verrattavissa laserista aiheutuvaan kovaan kipuun. Kipu muistuttaa lähinnä pigmentoinnissa tulevaa pinta nipistelyä.

Arpikudoksen muodostumista ei tapahdu, vaan kemiallinen aine poistaa värimolekyylit ja auttaa ihon omaa solutoimintaa aktivoitumaan, jolloin pigmentoinnissa syntynyt arpikudos paranee eikä uutta arpea ei pääse syntymään.

Hoitokertoja tarvitaan vain 2– 4.

Miten kestopigmentoinnin poisto käytännössä tapahtuu?

Poistettavalle alueelle tehdään pigmentointilaitteella kevyesti trauma ja samalla kemiallinen aine viedään ihon pintaan, jolloin aineen sekä pienen trauman vaikutuksesta värimolekyylit nousevat pintaan. Tehokasta ja nopeaa!

Poistoalueen kotihoito:

  • Rupea ei pidä syntyä, sillä se estää värimolekyylien poistumisen ihosta.

  • Poistoalueesta nousevaa eritettä tulee pyyhkiä alkoholittomalla kasvovedellä tai keittosuolaliuoksella 4–5 päivää, jolloin alue alkaa muuttua siistiksi.

  • Mikäli ihoalue on kuiva (esim. huulet), voidaan laittaa vaseliinia, ei muita voiteita!

  • Uusintakäsittely voidaan tehdä 1,5–2 kk ensimmäisestä toimenpiteestä!